sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tupakkapussi

Ylemmät voimat päättivät piilottaa "pahuuden pötkäleet" kuolevaisilta, joten mikä minä olen noita suurmiesten aivoituksia vastustamaan? Jos syöpäkääryleet eivät näy enää markettien ja kiskojen kassoilla, kai ne pitäsi peittää kuluttajien käsissäkin? Ties mitä ideoita meidän hauva saa kun huomaa mun polttavan vaaleanvihreitä Kenttejä.. vai oliko se sittenkin papukaija joka oppi matkimalla? Tupakanosto kauppojen kassoilla on todentotta nykyään hieman hankalaa, joten koitetaan vähentääkö tupakkapussi mun sauhuttelua kun joudun ensin avaamaan kiristysnauhan, sitten läpän, kaivamaan savuukkeeni esiin, sulkemaan läpän ja kiristämään nauhan taas uudestaan. Jotenki epäilen mutta aina kannattaa yrittää ;) Jos vanhemmillani olis ollut tupakat piilossa, polttaisinko nykyään?



Siitä se idea sitten lähti.. Plokkasin lankakoristani harmaan 7-broidia langan, loin 20 silmukkaa nelosen puikoilla ja kudoin kahden röökiaskin korkeuden verran (n. 21,5 cm) oikeaa neuletta edestakaisin. Päätin silmukat, käänsin suorakulmion kaksinkerroin ja neuloin reunat yhteen. Ase vaihtui nyt virkkuukoukuksi sulkijaläppää varten. Virkkasin takareunassa 15 kiinteää silmukkaa ja lähdin etenemään päättäväisesti edes-takas-neuletta 6 cm:n verran. Sitten virkkasin noin 20 cm:n pätkän ketjusilmukkaa ja pujottelin sen pussin aukon ympäri kiristysnaruksi. Läpän alareunaan virkkasin vielä pitimen hakaselle, jolla pussin saa kätevästi kiinnitettyä vaikka farkkujen vyölenksuun.



Olen säästänyt lempivaatteideni tageja jo pidemmän aikaa keksimättä niille sen kummempaa käyttöä, mutta tässä työssä päätin viimein valjastaa ne koristeiksi. Virkkasin tupakkapussin etuosaan suorakulmion muotoisen kehyksen, eli kaksi kerrosta kiinteää silmukkaa. Viimeisen silmukan kohdalla leikkasin langan pään noin 20 cm:n mittaiseksi ja pujottelin sen kakkoskerroksen silmukoiden lävitse. Laitoin kehyksiin haluamani tagin ja kiristin silmukat kevyesti sen ympärille. Kiristys kannattaa tehdä kevyesti, jos haluaa vaihdella tageja kyllästyttyään yhteen.



Ja eikun syöpäkääryleet pussiin piiloon! Luulen tosin että onnistun enemmän herättämään ihmisten mielenkiinnon tällä pussukalla kuin kääntämään sen pois tupakoistani.. Mutta eivätpähän uteliaat perkuleet tiedä mitä merkkiä poltan! Että poistuu sekin mainostaminen.. missä mun sponsorirahat?!?!

1 kommentti:

  1. Tollaset tupakkapussukat on ainakin baarissa ihan loistava keskustelunavaus :D

    Muutenkin ihania tekeleitä täällä blogissasi ja kiitos linkkauksestasi :)

    VastaaPoista