sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Florence

Florence on: sielukas  / innostava / kaunis / syvällinen / punainen / intohimoinen / energinen / salaperäinen

+ the machinen kanssa Florence on lyömätön. Toivon Florencen auttavan aivokasvaimesta/syövästä toipunutta ystävääni jaksamaan - varsinkin nyt kun elämä on heittänyt taas uuden kierrepallon. Kaikkihan myö kaipaamme inspiraatiota elämäämme ja jotain itseämme suurempaa ohjaamaan töppösiämme. Jotkut keksivät mottoja, toiset käyttävät symboleita ja anekdootteja. Jospa Florence-symboli auttaisi muistamaan pilven hopeisen reunan. Eihän sitä ikinä tiedä muttei kannata lopettaa yrittämistäkään..
Siirrytään laidasta laitaan. Avokkini on saanut harjoitella paljon enklannin kieltä siskonsa aussi avokin ansiosta. Välillä se ei mene ihan putkeen ja se johtaa siihen, että allekirjoittaneesta aletaan levitellä päättömiä huhuja pitkin kaupunkia.. Avokkini ei ymmärrä ettei kaikkia suomen kielen ilmaisuja voi kääntää suoraan englanniksi. Käsityöt on esimerkiksi sellainen yhdyssana.. "she does handjobs to her friends and relatives and sometimes even upon request if you pay her a little.."

En tosin voi olla liian tuomitseva sillä olen itsekin syyllistynyt kielen väärinkäyttöön - aika samoissa merkeissä itseasiassa. Lukioaikoina pelailimme pokeria pikkuhiluista tuttujen kesken ja jengissä oli ensimmäistä kertaa mukana uusi-seelantilainen poitsu. Hävitessäni käden hänelle, yritin puhua itseni ulos tilanteesta selittelemällä olevani niin huono ettei minun tarvitse maksaa.. Kaikille tiedoksi, lausetta ei voi kääntää englanniksi seuraavasti: "I don't have to pay because I suck".. Ellei halua kaverin alkavan vetää housuja alas innostuneena.. Ja ei, se ei naurattanut silloin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti