perjantai 17. helmikuuta 2012

Jätelauta-kirjahylly

Meidän edellinen Sotkan lastulevy kirjahylly ei ollut inspiroiva. Tai kaunis. eikä varsinkaan kestävä. Muutossa se hajosi lopullisesti ja katkaisi kamelin selän. Piti alkaa katsella uutta lautakasaa. Valmishyllyt vaan on siitä niin tylsiä etteivät ne ole kovin joustavia muuttuvan sisustuksen suhteen. Raahailen tasaisin väliajoin huonekaluja ympäri kämppää ja olis kiva jos hyllyä vois käännellä, purkaa ja kasata mielensä mukaan.

Idea lähti sitten Kodin Terrasta ostetusta vanhasta viinilaatikosta. Se toimitti etupihalla virkaa kukkalaatikkona mutta mietin josko sen voisi kouluttaa toimittamaan myös hyllyn virkaa. Ainoa vika suunnitelmassa oli se, että "vanhat" laatikot maksavat uusina noin 25 egeä kipale ja kirjahyllyyn olisi tarvinnut vähintään kymmenen laatikkoa. Hinta oli mun makuun liian suolainen, joten päätin askarrella laatikot itse - kuinka hankalaa se nyt voisi olla? Kaverin autotallista löytyi jätelautaa mullekin jakaa joten vein niitä kotiin niin paljon kuin autoon mahtui. Patiosta tuli sen jälkeen puutyöpaja..

Otin laatikon mitat jo olemassaolevasta viinilaatikostani ja sahailin päivän oikean pituisia lautoja. Vaihtelun vuoksi päätin tehdä kahta kokoa - isompi laatikko oli kaksi kertaa suurempi kuin pienempi, joten laatikot saisi koottua tasapainoisesti. Aluksi niittasin laudat kulmista yhteen ja lopuksi naulasin. Kolmanteen vaiheen suorittamista varten kävin ostamassa rautakaupasta kiven harmaata puumaalia (sointui kivasti yläkerran tapettiin) ja maalasin laatikot kaksi kertaa. En hionut lautoja missään vaiheessa, koska halusin niiden jäävän mahdollisimman rosoisen näköisiksi. Näin maalikin imeytyi eri tavalla eri kohdissa ja pinnasta tuli kivan näköinen.

Lopuksi osat vain yläkertaan, laatikot päällekkäin ja kirjat sisään. Hyllykkö on yllättävän tukeva vaikka se aluksi näyttikin hieman huojuvalta. Nuita pirun kirjoja vaan tuppaa koko ajan tulemaan lisää joten on varmaan pakko ensi kesänä askarrella taas lisäosia..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti