maanantai 27. helmikuuta 2012

Vinyylikehys

Hupsista - yli viikko viime päivityksestä.. mutta mulla on siihen erittäin hyvä tekosyy! Rakas avokkini koitti käytännössä kumpi on kestävämpää, luu vai kova maa, ja voittajan saatattekin jo arvata. Ja ihan ku murtunut nilkka ei olisi vielä tarpeeksi, hankki hän siihen päälle vielä jonkin sortin viruksen. Joten töistä tullessa mulla ei liiemmin ole ollut vapaa-ajan ongelmia. Ja nyt kun avokki on parempi, päätti hän siirtää viruksen mulle ihan tasapuolisuuden nimissä. Joten seuraavat kolme päivää ei ookkaan sit muuta tekemistä ku käsitöiden värkkäys ja keuhkojen yskiminen pihalle :)

Sitä ennen pientä inspiraatiota teille vinyyleistä. Ne on mahottoman tyylikkään näkösiä ja sopii ihan sellaisinaankin seinälle koristeiksi. Halusin kuitenkin lisätä niihin jotain henkilökohtaista, joten tein niistä kehykset. Äitilläni tämä toteutettiin vielä suuremmassa mittakaavassa; siellä on nyt kokonainen seinä täynnä erikokoisia vinyyleitä joissa on meidän siskosten koulukuvia vuosilta Paavo. Varsinainen nostalgiaseinä!Omat vinyylikehykseni kerkesivät olla jo jonkin aikaa seinällämme ennenkuin päätin tehdä niihin kehykset kehyksen sisään. Nappasin lankakorista Tenneseetä ja tein seuraavasti:

Tein ketjusilmukoita kunnes silmukat ulottuivat kehystettävän kuvan ympärille
1. krs: koko kerros kiinteää silmukkaa
2. krs: koko kerros pylvästä
3. krs. 3 kjs, kiinnitä ps:lla joka toiseen silmukkaan (pieni lenkki), jatka kerros loppuun
4. krs. 4 kjs, kiinnitä aina edellisen kerroksen joka toisen lenkin "huippuun".
Tärkkää kovaksi ja liimaa vinyyliin kuvan päälle.Tässä vielä toisenlainen esimerkki vinyylin uusiokäytöstä. Sain tämän joululahjaksi siskoltani. Tulee mieleen Dalin valuvat kellot :) Tämä on vain koristeena omien vinyylikehysteni päällä, sillä kärsin pahimmanlaatuisesta "tikitys"-neuroosista. Meidän talosta ei löydy ainoatakaan tikittävää kelloa..

6 kommenttia:

 1. Aivan ihania nämä, kuten koko muu blogikin! Olen nähnyt nämä virkatut kehyksesi aiemmin ja sitten unohdin mistä ne löysin ja aloin jo tekemään itse vähän samantyylisiä, katsotaan millaiset niistä tulee... Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että sait inspiraation kehyksistä! Laita joskus kuvalinkkiä minkä näköiset tuli!

   Poista
  2. Vihdoin sain tehtyä omat pitsikehykseni valmiiksi, pitsit olin virkannut jo ajat sitten, mutta sokerikovettaminen antoi odottaa inspiraation hetkeä pidempää... tässä linkki millaiset tuli ja kiitti vielä ideasta :)

   http://hannamaista.blogspot.com/2012/05/reissumuistot-pitsikehyksissa.html

   Poista
  3. Tosi upeet noi sun kehykset! Toimii ihan mahtavasti ilman tota vinyylitaustaa - taidanpa koittaa itsekin tuota versiota :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista